Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
måndag 10 oktober 2011

DAGENS MIDDAGSTIPS

middagstips

Idag äter vi Honungsmarinerade fläskkarréspett med hemlagat äppelmos från Mathem´s familjematkasse.

Till det behövs:

6 skivor fläskkarré

2msk olja

Flytande honung

1/2-1msk riven ingefära

1/2msk pressad citron

2tsk salt

700g-1kg potatis

3 morötter

1gul lök

4äpplen

2 1/2dl vatten

Grillspett i trä

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader

2. Skär köttet i mindre bitar, ungefär 2-3cm och lägg i en skål.

3. Skala av en bit ingefära och riv ner 1/2msk i skålen.

4. Ringla ner 1msk honung, pressa ner 1/2msk citronsaft, häll ner 2tsk salt och 2msk olja. Blanda ordentligt och låt köttet marinera medan du förbereder resten.

5. Skölj potatis och morötter noga, skär i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Skala och klyfta den gula löken och fördela i formen. Ringla över olja och strö över lite salt, stek i mitten av ugnen i 20-30min.

6. Skölj och kärna ur äpplena (behöves inte skalas). Skär i tunna skivor, lägg dem i en kastrull och häll på 2 1/2dl vatten så att äppelklyftorna precis täcks av vattnet. Koka upp och låt småkoka under lock tills de mjuknar, ca 5-6min.

7. Rör ner honungen och mixa moset slätt med en stavmixer. Häll över i en skål och låt stå tills det är dax att servera.

8. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Mät spetten så att de får plats i pannan annars klipp av dom om dom är för långa.

9. Trä köttbitarna på spetten. Stek på relativt hög värme runt om tills köttet fått fin färg och är genomstekt.

10. Servera spetten med ugnsrostade rotsaker och äppelmos.

0 kommentarer:

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos