Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
torsdag 10 november 2011

TV4 KÄNDISEN JOHANNA

" height="270" data="http://embed.tv4play.se/tv4play/v0/tv4video.swf?vid=2094084" id="tv4play_2094084">Nyheterna%2022:00

Häromdagen var fröken Johanna Salkert med i TV4 nyheterna och berättade hur rent ut sagt förbannad hon var på Semper. Reportaget handlade om att Semper har mörkat att ett cancerämne funnits i flera av deras Småfolk produkter. Spola fram till ca 14.16 så ser ni hennes klipp Ler Du gjorde dig jättebra gumman i TV!

johanna_salkert_tv4

 

Tagit ut Aftonbladet:

Barnmaten innehåller mögel, gick tillverkaren Semper ut med. Nu avslöjas att det handlar om ett av världens farligaste gifter – aflatoxin.

– Vi vill inte skrämma föräldrarna, säger Stina Björneholm, kvalitetschef på Semper. Barnmatstillverkaren Sempers slogan är "Matglädje med omsorg".

Mest cancerframkallande ämnet

Den 28 oktober gick företaget ut med ett pressmeddelande om att barnsnacksen Småfolk Fruity sticks banan och dadel, Oaty sticks, och Oaty sticks äpple och hallon återkallas, eftersom dessa "kan innehålla spår av mögelämnen".

Vilka ämnen det handlat om framkom däremot inte i meddelandet.

Först när Sveriges Radios Ekot frågar, avslöjas att det handlar om aflatoxin och ochratoxin. De är starkt cancerframkallande gifter, så kallade mykotoxiner. Aflatoxin är bland de mest cancerogena ämnena som finns, och det enda gift som bevisat kan framkalla levercancer.

Ville inte oroa föräldrar

Stina Björneholm, kvalitetschef på Semper, uppger till Aftonbladet att barnmatslagstiftningen är oerhört strikt och att giftnivåerna ligger "endast något över lagstiftningen".

Att man inte gått ut med exakt vilka gifter det handlar om, uppger hon är av hänsyn till kunderna. – Vi har inte velat oroa föräldrar. Tyvärr oroar det här. Det har satt igång en storm av konsumentsamtal hit.

 

Läs mer på Aftonbladet´s hemsida.

1 kommentarer:

Mia sa...

Känns skönt att man aldrig köpt nåt av det där.
Men lider lite med föräldrarna som haft det som åt sina små. =/
Vilken oro det måste vara, och arg skulle man förstås vara!

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos