Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
tisdag 15 mars 2011

FÖRSTA KVÄLLEN UTAN..

... välling i flaska för Amanda. Vi har alltid sagt att då hon fyller 4år så ska hon sluta med nappflaska och nu är det bara några dagar kvar så då är det lika bra att börja lite smått ;-) Hon är inte så positiv till det eftersom hon tycker det är så mysigt att kunna ligga ner och dricka - hennes sätt att varva ner. Vi får försöka komma på ett nytt sätt för henne att varva ner. Jo - imorgon lägger jag ut hela artikeln sen vi var med i Mama, hann inte det ikväll. För jag ligger redan i sängen, himla skönt vill jag lova ;-) Åter till vällingen, när slutade era barn med välling på flaska? Självvalt eller ni som bestämde? Tell me!
Published with Blogger-droid v1.5.8

8 kommentarer:

Agnieszka-2barnsmorsan sa...

Nova slutade med välling är hon var ca 3 år, jag tyckte helt enkelt hon var för stor för det. Såg ingen anledning med att ge välling när hon kunde äta vanlig mat istället. Sen har hon varit krånglig med mat också, så vi slutade bara en kväll, bara sådär liksom. Sa att det var slut nu, hon skrek i kanske en halvtimme, 2a kvällen var hon ledsen i kanske en kvart, 3e natten frågade hon om det men accepterade ett nej.

kram

Anita.H sa...

Jag valde att låta mina barn har kvar mysstunden med flaska tills dom tappat sin första tand. Då hade jag förberett dom på det och förklarat att dom nya tänderna kunde bli skadad av nappen. Båda tappade sina första tänder vid 5,5 år och dom protesterade aldrig ens mot att sluta med flaska utan var helt införstådd med att * Jaha* nu var det pipmugg som gällde. Valde ens sådan för att ff skulle kunna ligga i sina sackosäckar framför tv och dricka sin välling :-)

Nikita sa...

kan ni inte ge henne vatten i flaska till att börja med innan ni slutar helt med flaskan?
Albin var världens välling människa men så en dag så bara tvärslutade han, ville ej ha välling i flaska nå mer.. så han slutade vid ca 2år

Mia sa...

Leo äter än han. Men jag vill att han ska sluta. Har försökt övergå till mugg, men det gick inte bra alls. =(
Så jag hoppas det blir stopp på både napp och välling nu i vår faktiskt.
Har dock tvingat honom mer eller mindre att äta annat till frukost.
Går sådär.
Hoppas det går bra för Amanda och att hon tycker det är lite roligt med kvällsfikat istället. =)

Helena sa...

Jag valde att min son skulle sluta med vällning redan när han var 2 år.
Han åt mat som bara den hela dagen, så det var bara onödigt med välling då tyckte vi :)

Anonym sa...

Känner många som inte ens tänkt tanken att ta bort flaskan - och att tänderna skulle ta skada av att suga på nappflaska några minuter per dygn är nys.

Ur sjukvårdsperspektiv är flaskan mycket positiv. Själv är jag sjuksköterska och min erfarenhet är att barn som är sjuka - smått till stort - har stor glädje av flaskan. Ett magsjukt barn tar oftast flaskan trots att den inte äter fast föda. Ett allvarligt sjukt barn slipper sondas m.m.

Själv har jag ett hjärtsjukt barn som använde flaska till näringsrik välling tills hon blev 10 år. Hennes helt friska bästis bytte välling mot oboy i flaska till samma ålder. Då är väl välling att föredra ;)

Jag har två flickor som hade flaskan precis så länge de ville och en pojke som tvärvägrat. Gissa vilken vi haft stora problem med varje gång han varit sjuk. Vi har fått ge vätska med spruta måååånga gånger istället för att han skulle slippa dropp. Då föredrar jag flaskan !!

Jämför inte flaskan med napp - det är inte samma sak alls o låt er tjej bestämma.

Anonym sa...

Min dotter fick välling i flaska till hon va 1,5 år sen fick hon d i pipmugg. Tyckte hon va för stor för nappflaska redan då o så fort hon såg d va välling i muggen så va d inga problem!

Beatrice, mamma till Devin & gravid. sa...

Min son är 1,5 år och vägrar äta välling överhuvudtaget nu mer. Han äter frukost, lunch, middag & två mellanmål däremellan om dagarna, sedan somnar han gott runt 19 på kvällen :)

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos