Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
fredag 31 december 2010

GÄSTBLOGGARE - JILL

Fick en förfrågan av Jill om hon fick gästblogga hos mig för att få hjälp och råd av er läsare. Hoppas någon kan höra av sig till henne, så hon slipper vara orolig!

Hej mitt namn är Jill, jag och min sambo Peter har en son som heter Texx. Han fyllde 1 år för ca en månads sen.

Varför gästbloggar då jag här hos Muppsan?

Jo, jag bad om att få låna några rader här i bloggen då vi skulle behöva lite tips och råd om ett beteende som Texx börjat med som vi inte riktigt vet hur vi ska få ordning på!

Det är så att Texx har börjat att slå huvudet i saker så som t ex golvet, väggen, skåpsluckor, ja det som är närmast när saker och ting inte riktigt blir som han tänkt sig
Det är inte så att han nuddar lite lätt utan han dunkar huvudet/pannan så att det blir märken/bulor.

Jag pratade med BVC och dom sa att dom skulle skicka en remiss till mödra och barnhälsovårdspsykologen (tror jag det hette) för att vi skulle få komma dit och prata om våran oro för Texx utveckling och beteende. Nu är det ju dock så att vi inte är oroliga för hans utveckling det minsta utan vi känner bara att vi behöver lite tips på hur man skulle kunna få han att sluta dunka i huvudet, och vad det kan bero på.
Men det tog ju tid innan remissen kom iväg, å sen så skulle hon gå på mammaledighet å hade inte tid innan hon slutade, å då fick vi ta kontakt med hennes ersättare istället som börjar i februari, det är dock 2 månader dit och vi känner att vi gärna hade velat finna en lösning på detta beteende innan dess.
Så därför undrar jag om det är någon av er läsare som vart med om samma sak? Som känner någon som haft samma dilemma? Eller som har några tips å råd på hur man skulle kunna göra?

Det är så att han har haft dubbelsidig öroninflammation, varav ena örat inte blivit riktigt bra trots penicilinet, kan det vara så att det onda i örat får han att dunka huvudet i väggen?

Jag tackar Muppsan för att jag fick låna ett inlägg i hennes blogg och tackar er läsare på förhand för hjälpen!

Gott Nytt år på er önskar Jill, Peter & Texx

Hennes kontaktuppgifter är:
www.livetmetexx.blogg.se
knapra_godis@hotmail.com

- eller lämna en kommentar här nedan!

bloglovin

6 kommentarer:

Petra - Mamma till Kevin och Nathalie sa...

Kevin hade oxå en sån period när han var kring 1 år. Han dunkade huvudet i ALLT, var orolig först men efter att ha pratat med andra föräldrar om detta och de berättat att deras barn gjort precis samma sak vid samma ålder så var jag inte orolig längre, det gick över efter någon månad och han har inte mått dåligt.. Vet kanske inte om jag hade något bra tips, men vill bara säga att det har hänt andra oxå. Så jag tror nog inte du behöver vara orolig..

Kram och lycka till :)

Nikita sa...

Jag tror faktiskt detta är ett relativt vanligt beteende hos små barn, en period som dem går igenom.
Min Albin som nu är 3år hade en period då han var runt 1 då han gjorde samma sak, dunkade huvudet i golvet eller väggen.. det var något som gick över rätt snabbt..

Anonym sa...

Har inget svar på frågan Jill ställde men ville önska:
Gott nytt år till er! Kram!

Amy sa...

Så gör Elliot hela tiden när något går emot honom. Han blir så arg och frustrerad. En mycket envis kille jag har.
det finns väl inte så mycket att göra åt det... Det slutar väl när dom inser att dom får ont.. Tillsvidare får man väl använda en tyghjälm...

Studentmamman sa...

Vill börja med att poängtera att mina egentliga kunskaper inom området är nästintill obefintliga då jag inte är utbildad psykolog eller liknande.

Min reflektion kring det du skriver är dock att ni som föräldrar kanske bör se om ni kan lista ut vad det egentligen är som gör att han dunkar huvudet i väggen. Är det i samband med ilska eller sorg och i vilka situationer?
Nästa tanke är att ni som föräldrar kan försöka prata med honom och avleda honom när ni ser att han är på väg att banka. Hjälper det med beröring, hålla handen, prata lugnt, titta i ögonen, visa att ni finns där osv...

Jag har som sagt ingen som helst utbildning inom ämnet utan detta är bara mina spontana tankar.

Anita sa...

Min kompis flicka höll på så mellan 6 månader! :-) Tills hon var ca 4 år. Då hade dom lagt klinkersgolv i badrummet och så fick hon ett vredesutbrott där och dunkade i men det gjorde ONT och iom det slutade hon ;-) Men matilda gick annars i 4 år med ett ständigt blåmärke i pannan :-) Det är nog bara låta dom hållas och till slut slutar dom ju av sig själv :-) Barn har mycket nycker för sig. Min egen flicka spydde när allt gick henne emot, då visste hon att folk ömmade för henne istället *Men lilla vän*...*Har di ont i magen*...hon höll på så tills hon var 6 år och jag lovar att du föredrar att han dunkar huvudet :-) Lycka till!

Kram!

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos