Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
söndag 5 december 2010

GÄSTBLOGGARE - ELIN

Muppsan frågade om någon annan av oss NOKA-kämpar som ville gästblogga hos henne. Ja men visst, jag älskar att prata om mig själv, speciellt när det går bra, men sen även när det kanske går mindre bra med.
Att ha förmågan att se sina styrkor och svagheter tror jag gör att man växer som individ, i ens egna ögon, för det är väl där det eg ska räknas?
Jag kallar mig för paraflaxdrinken, heter egentligen Elin, är 29 år och har blivit överviktig pga mina tre graviditeter och dålig karaktär.

För att sammanfatta det kort:
Med barn nr 1 gick jag upp 40kg. Toppnoterade på 120kg. Gick ner 38kg på 1½ år...blev då gravid igen
Med barn nr 2 gick jag upp 35kg. Gick ner 33kg på 1½ år ungefär.... och blev gravid igen.GAHHH
Med barn nr 3 gick jag upp 26kg och hade för två veckor sen gått ner 20kg drygt.
Och det är här jag är nu... ca 15 kg från min absoluta målvikt, 10 kg kan jag nöja mig med också ;-)

Jag var med i den första NOKA-utmaningen som Muppsan hade och vilken skjuts det va, under de två veckorna minskade jag sammanlagt 20 centimeter runtom på kroppen (mage, lår, rumpa bla...) På två veckor gjorde jag den förvandlingen, så att haka på den andra omgången var ju självklar.
Att leva på diet är inte lätt, man utsätts ständigt för frestelser i olika slag, även av saker man i vanliga fall inte tycker om.
Att leva på NOKA, det ÄR lätt, frestelserna finns där, oh va de finns där, vissa dagar är jobbigare än andra. Skillnaden mot andra pulverdieter är att NOKA smakar gott, det mättar och jag kan variera det i oändlighet.
Att bara skaka ihop en chokladdrink är ju det lättaste och ibland även det gottigaste.
Att mixa ihop vaniljen med kvarg, lite bär och ½ banan, det ger mig bra näring så jag kan orka med ett hårt träningspass. (protein före träning, kolhydrater efter träning) Kvarg är en källa rik på protein, men som har låg fetthalt. Och om ni inte visste det så är det iom proteinet man blir mätt och håller sig mätt.
Nu vet jag ju att kroppen mår bäst av att få en väl balanserad måltid, enligt tallriksmodellen där man inte utesluter något. Kroppen behöver protein, den måste få fett och den Vill ha kolhydrater.

Men allt det där får man ju givetvis med i en NOKA- måltid, och det är det jag tror gör att jag håller mig mätt och nöjd så länge som jag gör. Den innehåller alla viktiga saker, omega 3 och 6, men kostar väldigt lite kalorier.

Nu är inte NOKA nån mirakelkur som gör allt jobbet åt dig, nån sån kur finns inte. Hårt arbete lönar sig, så är det bara.
Men genom att göra en omgång med NOKA, så räknar jag med att få en sån spark i röven, att jag helt enkelt fortsätter loosa i vikt även med riktig mat.
Jag är en sån som testat på ALLT i stort sett... och det har hjälpt, svårigheterna med alla dieter är ju att man ska stanna kvar, och bli viktstabil, dvs att man ligger på +/- 0 i kaloriflöde ut och in.
Hur det fungerar med NOKA sen efteråt, det vet jag ju inte nu när jag är mitt under resans gång, men jag lovar er att jag ska uppdatera, varesig ni vill eller inte. :-)

Övervikten har alltid varit ett stort problem för mig, i dubbel bemärkelse ;-)
Jag har alltid varit grov, eg inte alls tjock när jag tittar tillbaka på bilder, men grövre än alla andra tjejer i min ålder. Det började i fjärde klass då det kom nya elever till skolan, det ska tydligen alltid finnas en hackkyckling, jag blev en utav dem. Jag var tacksam att reta, för jag blev förbannad och svarade emot, hällde liksom bensin på elden.
Mobbingen fortsatte upp på högstadiet och även på gymnasiet och jag har fortfarande svårt (tro det eller ej) att komma in i nya grupper.
Har man i flera flera år fått höra att man är fet, tjock, äcklig, ful, grotesk, osv, då börjar man tillslut att tro på det. Det blev min verklighet, jag drog mig undan, sökte mig till helt fel kretsar, men som ändå var rätt just då, det var de som fick mig att överleva.
Det var när jag började läsa till undersköterska 2002, som jag tog tag i det och gick ner fruktansvärt mycket i vikt, fast på fel sätt. Men jag älskade kommentarerna jag fick om att jag var snygg, smal och vacker och började tillslut tro på det som sas till mig :-) Jag mådde då otroligt bra över att vara smal, snygg och riktigt het :-D

Det har hänt massa i mitt liv och en del av det väljer jag att skriva om i min blogg.
NOKA har blivit en del av mitt liv. Att jag hoppade på denna utmaning har fått mig att inte bara må bra fysiskt, utan jag har stärkt mig psykiskt.
För visst, det är en sak att gå ner massa i vikt, men hänger inte huvudet med så har man ändå inte vunnit.

Jag anser att jag är påväg att vinna min kamp, mot mina hjärnspöken, där NOKA har varit ett litet verktyg i det stora bygget. Jag håller på att återuppbygga den Elin jag VILL vara.

Mina tips till dig för att lyckas
*bestäm dig till 110%
*börja med en gång - tänk inte att du ska börja på måndag, utan börja med detsamma när du tänker tanken.
*se till att ha bra stöd från din omgivning för att inte falla ner i groparna, för de kommer och då behöver man stödet.
*sätt upp små delmål och ett stort mål.
*bestäm vad dina priser blir vid varje delmål. Dock inget att äta som kan göra att du faller in i frestelserna igen.
*ladda, ladda, ladda och ladda.
*friskt vågat hälften vunnet... ni kan inte nå målet om ni inte satsar!!!
*se dig i spegeln minst en gång om dagen och tala om att du är vacker, att du är duktig och att du gör ett otroligt jobb.
*hitta någon som kan finnas med på din resa som peppar dig och motiverar dig, gärna någon som du kan ta rygg på som är liiiite bättre, som får dig att kämpa liiiiite till.
Med en stark vilja och NOKA kan du lyckas...det håller jag på att göra.

STORT TACK TILL ELIN och ni andra i NOKA-gänget! Ni har alla varit grymt duktiga och inspirerat oss alla.

Idag var sista dagen i tävlingen och under morgondagen kommer två vinnare att publiceras! ;-) Håll utkik!!

bloglovin

3 kommentarer:

Sandra - mamma till Molly sa...

Härligt kämpat Elin.
Det där med spegeln håller jag med om. Att titta på sig själv och säga det åt sig själv att man är bra och duktig. Hade grymt svårt för det i början men nu kan jag göra det utan att känna mig fånig. Faktiskt kan jag stå en bra stund framför spegeln nu och beundra mitt nya ansikte ;)

Jag kommer fortsätta följa dig på bloggen och jag tror på dig, du kommer fixa MINST 10kg! *Heja Heja*!

/Sandra

anna med litet a sa...

Bra jobbat Elin! Och modigt skrivet!

Anonym sa...

Valuable info. Lucky me I found your site by accident, I bookmarked it.

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos