Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
onsdag 16 juni 2010

VÄDJAR EFTER HJÄLP

Det här med att bli mamma har självklart fler nackdelar än bara trotsiga barn och amning.. :-o Under graviditeten med Alvin så blev jag någon gång i mitten totalt förstoppad - inget hjälpte. Jag gick tror jag över TVÅ veckor utan att göra nr 2.!! Fattar ni vad sjukt länge?? Jag hade verkligen superont i magen konstant och fick trycka i mig massa mediciner för att lyckas tömma mig.. sånt man egentligen inte får ta som gravid, men fanns inga andra utvägar!! Efter många månader så släppte det, ungefär då kroppen själv ställer in sig på tömning för att förbereda sig på förlossning!!! Men lyckan var inte speciellt långvarig - ja, vill kalla det lycka att kunna gå och bajsa utan att det gör sjukt ont och man blöder flera liter varje gång.. :-(

Jag kom ihåg vilka problem jag hade efter förlossningen med Amanda - var rädd att det skulle bli likadant med Alvin - givetvis var det så!! Under dom här sju månaderna efter förlossningen så har jag varit precis lika förstoppad hela tiden (förutom en månad då jag trodde allt vände - icke). Jag har testat allt tror jag, - massa vatten, promenader, plommon, movicol, lactulos - även laxoberaldroppar - inget hjälper för mig!! Så idag vänder jag mig till er älskade läsare - vädjar efter hjälp - har ni tips som fungerar mot förstoppning??

På toppen av allt så igår då jag skulle försöka mig på nr 2 så spände jag mig då det gjorde sjukt ont så att jag hörde hur det klickade till i nacken samtidigt - nackspärr.!! Va fan - så här kan jag inte ha det?? Helt klart BAKsidan av att bli mamma.....

bloglovin

11 kommentarer:

Amanda sa...

Men usch så jobbigt det låter! Jag hade också problem ett bra tag efter förlossningen (blev ju ihoplappad med 46 stygn). Jag fick lactulos och det hjälpte för mig, som tur är.
Ludwig har också problem med förstoppning just och tips vi fått för att underlätta för honom är förutom plommon, mycket fibrer (vi blandade ut hans yoghurt med linfrön bland annat) och mycket vätska. Motion och regeblbundna besök på toaletten. men jag antar att detta alla redan är råd du fått?
Hoppas någon kan komma med något tips som funkar för dig!

Mamma & Trollets Blogg... sa...

Lilla vän att du har det så jobbigt med "skiteriet"!
Jag rekommenderar dig att dricka VANLIG olja som typ majs, oliv, raps, sedan Dulcolax tabletter el. suppar det fungerade för mig när jag inte fått gått på toa och göra nr 2...

Hoppas detta hjälper och att du får till magen!

Kram

Sofias o Adams vardag sa...

Jag hade köpt microlax på apoteket för att avhjälpa det akuta problemet sen hade jag provat att dricka aloe vera juice som finns på hälsokost för att inte bli förstoppad igen. Aloe vera juice ska vara jättebra för tarmarna. Värt ett försök kanske?! ;) Sempers magdroppar som finns på apoteket är också bra för magen men de kanske inte hjälper mot förstoppning just. Hoppas att det blir bra snart!

Anonym sa...

Psylliumfrön av märket risenta fungerar bra. Vet att det används av vården på många ställen. Finns i nästan alla livsmedelaffärer.
Hoppas det fixar sej för dej.

Therese sa...

Du har ju fått bra tips redan, men linfrön, fibrer och vatten är ju bra. Dessutom ren olja som du fick tips på, det smörjer upp tarmen.

Hoppas det löser sig ;)

Kram

Anonym sa...

resualx? funkar för mig.. Hoppas du får rätsida på det. Päron funkar rätt bra oxå..

Unknown sa...

Haft samma problem själv, katrinplommon i samband med frukost är räddningen för mig!

MAMMAFIA sa...

Usch stackare. Lider med dej. Alla ovan tips är superbra, särskilt linfrö och olja. Prova även massera magen, hela handen ovanpå och så masserar du medsols, liksom trycker handflatan mot magen och gör cirklar runt naveln om du förstår vad jag menar. Hoppas det "löser sig"... =) kram!

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Ser att du fått massa tips, har tyvärr inget mer att ge.. hoppas det blir bättre!

Therese sa...

Nu har jag tänkt och funderat...
Kom på vad vi använde på mitt förra jobb där vi hade några som aldrig fick göra nr2, MOLINOGRÖT!
http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?RecipeId=5314
Denna sket alla på =)

S.E sa...

Linfrö är bra, själv har jag brukat mosa banan o blanda i linfrön, det har funkat på mig =)

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos