Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
måndag 28 juni 2010

MYGG ALLERGI

Vet ni vad.?? - Amanda är allergisk mot myggbett.. Sjukt passande då vi köpt en stuga med sjötomt och massvis med mygg!! Hon fick sig ett myggbett på halsen första dagen som svullnade upp till en golfbolls storlek.. Tyckte det var så typist att hon alltid får på så konstiga och dumma ställen... :-o Men det var ju inte nog, en morgon då vi vaknar ser vi att lilla älsklingen fått ett myggbett på ÖGAT.!! Eller ögonlocket då... Men allvarligt?? Maximal otur eller?? Såklart att man får ett myggbett på ögat då man är allergisk.. Så så här såg Amanda ut i flera dagar, ett öga som var helt igensatt och kliade en massa :-( Har varit sjukt synd om henne.!!! Självklart har hon haft fler myggbett som svullnat men givetvis ögat som blev värst. Som tur var fick vi tips att testa Clarityn i flytande form och det fungerade verkligen jättebra. På två dagar hade svullnaden lagt sig!!! Så nu ska vi köpa en flaska till och ha hemma så man kan förmedicinera innan vi åker dit igen!! Ska även boka tid hos en läkare för att se om det finns några andra mediciner som kan hjälpa!!
~~
MYGGALLERGI:
En del personer reagerar kraftigare på myggbett än andra.
Om du är allergisk mot myggbett får du större och mer kliande myggbett än andra. Det du reagerar på är proteiner i den saliv som myggan sprutar in i huden, samtidigt som den sticker. Några personer reagerer ändå med mycket stora svullnader som kan vara smärtsamma på grund av den spänning svullnaden skapar i huden.
Om du är allergisk mot myggbett kan du förebygga den kraftiga reaktionen genom att varje dag under myggsäsongen äta en tablett innehållande antihistamin.
Läs mer här.

bloglovin

11 kommentarer:

BeckaHBitcH.se sa...

Åh fy! Stackars gumman!

Det där är min stora skräck i sommar att Elmer ska visa sig vara allergisk mot tex mygg för får han en sån där reaktion så kan det leda till döden pga hans ena sjukdom :-(

Anonym sa...

Har också en tjej med myggallergi och förra året såg hon ut ungefär som din amanda fast på andra ögat :)
Vi har Aerius (tror det stavas så) flytande form, utskriven på recept. Funkar jättebra, får hon bett så lägger sig svullnad på ca 1 dag och ser vi till att ge henne i förväg när vi vet att vi kommer träffa på mygg verkar hon inte vara intressant för myggen :)
/Mathilda

Milla sa...

Saga är också väldigt överkänslig mot både mygg och broms..
Ska testa Clarityn :)

Kick sa...

Jag hade också det när jag var liten. Men inte nu som vuxen...

Nina sa...

Stackarn =( Sådär reagerar Stella också, hon brukar få ett par gånger på sommaren precis runt ögat så hon ser ut sådär...

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Stackars tjejen!... Allergier är aldrig kul!

Anne på Kullerbyttan sa...

Min stora dotter har också haft problem med mygg när vi var uppe i norr. Såg ut precis som lilla Amanda med igenmurat öga och supersvullen fot som vi trodde var ormbiten!! Men doktorn lugnade oss att det bara var mygg. Bra att veta att Clarityn funkar :)

Här hemma blir det inte lika illa när myggen sticks.

Nina sa...

men usch. det där känner ja tyvärr igen. jag har själv allergi mot myggen.

när ja va liten så låna mamma ett hus från min dagmamma. vi va väl där i nån vecka. första dan vaknar ja upp med myggbett över båda ögonlocken. såg ingenting och ramla nerför trappan! bra början..

sen dess har ja alltid varit allergisk. inget som försvunnit tyvärr. stora svullnader varje gång och dem är ursäkta förjävliga! =(
'
hade ingen aning att clarityn på flytande form va så bra.. men skönt iaf att det fungerar!!

MADELEINE sa...

Email me at muppsan@live.se and tell me more!! /Muppsan

Anonym sa...

I would like to exchange links with your site www.muppsan.com
Is this possible?

MADELEINE sa...

Email me, muppsan@live.se !!

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos