Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
fredag 6 maj 2011

DRICKA VIN & AMMA

I Aftonbladet stod det häromdagen om en kvinna som satt på krogen tillsammans med en väninna och hennes lilla bebis. Dom beställde in ett varsitt glas vin som dom drack varefter kvinnan efteråt sätter sig och ammar. Sen går hon och beställer två nya glas vin varpå att bartendern nekar henne eftersom han sett henne amma sitt barn. Han hävdar att det är deras policy att inte servera alkohol till ammande mammor.

Vem gör rätt och vem har fel i det här läget? Kvinnan blir skogstokig och gör värsta grejen av det hela. Även om bartendern egentligen inte kan lägga sig i hennes alkoholvanor då hon ammar så tycker jag kvinnan inte borde göra en så stor grej av det hela - jag menar är det inte rätt pinsamt att hamna i tidningen pga detta? Jag tror att majoriteten kommer att dumförklara henne! Jag säger inget om att ta ett glas vin ibland då man ammar men jag skulle aldrig sätta mig på en servering eller krog tillsammans med min bebis. Alkohol och barn går inte ihop!! Då får man helt enkelt ordna barnvakt och se till att bebisen tar flaskan om man absolut måste ut med väninnan.

Men det är min åsikt, vad tycker ni?

bloglovin

14 kommentarer:

» j є и и ı ƒ є я ♡ sa...

fin blogg ^_^

Annelita sa...

Att dricka alkohol och samtidigt ha ett barn till bröstet, det ser förjävligt ut!

Martina sa...

Det var ju ett totalt korkat beteende av henne. Och krogar har väl rätt att neka till att servera alkohol av vilken anledning som helst (så länge den inte är rasistisk kan jag tänka mig).
Bra gjort av bartendern, en typ av civilkurage!

maria sa...

jag ser ned på alla mammor som ammar och dricker alkohol. att ens ta med bebis till krogen känns knas om andra dricker där. och då får man väl skaffa barnvakt om man verkligen måste ut och sedan fixa ersättning om man promt måste dricka alkohol

Anonym sa...

Har man rätt som bartender att neka henne. Är den personen över lagen eller ? Vem har rätt att döma? En bartender? På vilka grunder ?

Sanna sa...

Jag läste artikeln jag också, och kände faktiskt att bartendern gjorde fel som nekade eftersom de trots allt egentligen inte är farligt för en ammande kvinna att dricka två glas vin och samtidigt amma och sen kände jag faktiskt att de är lite oprofficonellt utav personalen att döma sina kunder, även om man självklart har rätt till sina åsiker (oavsett om man är personal eller inte).

Men jag är samtidigt helt inne på samma spår som du och skulle hellre skaffa barnvakt innan jag gick ut och nojig som jag är skulle jag dessutom fixat ersättning eller pumpat ut bröstmjök innan (för att inte riskera något, även om de inte ska vara någon skada med två glas vin).

Kram Sanna

Madde sa...

Jag tycker att bartendern gjorde rätt oki kanske inte enligt lag men han själv kan ju tycka att det är fel och det är ju bartendern som väljer vilka som får mer alkohol av just honom. Tex en för full person kan ju nekas osv. Det är ju även deras ansvar.

Detta är helt vidrigt i mina ögon. Om hon så gärna ville ha vin så kunde hon väl bara ha pumpat eller haft med ersättning. Eller för det första man tar inte en unge till en krog av något slag!

Kram.

Mia sa...

Håller fullständigt med dig!
Barn och alkohol hör inte alls ihop.
Men ett glas nån gång, HEMMA, eller i slutet sällskap säger jag inget om.
Dock anser jag att man ammar så kort period att man lätt kan avstå helt från alkohol under den tiden.
Men ta med barn på krogen och amma dem där samtidigt som man dricker vin, stort NEJ!

nikita sa...

jag kan inte fatta varför man ens tar med sig en liten bebis ut på krogen??! alkohol och bebisar klingar inte rätt i mina ögon!
Så jag tkr nog bartendern reagerade på rätt sätt.

Studentmamman sa...

En person som säger ifrån för det de anser är barnets bästa är inte något annat än beundransvärt i mina ögon.

Anonym sa...

En annan sak man bör ta hänsyn till är ju såklart hur mamman påverkas av alkoholen. Har hon ett barn som hon fortfarande ammar så kan man förhoppningsvis anta att hon inte druckit så mycket alkohol den senaste tiden och därmed borde vara väldigt lättpåverkad.
Med tanke på reaktionen hon visade när hon inte fick mer så är min bästa gissning att hon inte hade vart direkt lämpad att ta hand om ett litet barn efter ett glas till.

Bartendern gjorde helt rätt.

Anonym sa...

Jag tycker båda gjorde fel jag. Bartendern har inte rätt att neka henne, vem är väl han att döma?, eftersom det är upp till var och en att dricka vin och samtidigt amma. Handlar det dessutom om små mängder så är det ju jämförbart med att dricka ett glas juice eller äta en tallrik filmjölk, och det är det ju ingen som reagerar över.

Sedan hade jag inte satt mig på krogen och druckit och ammat, för det ser ju inte kul ut alltså. Samma som när man ser rökande mammor med bebisar, ser ju inte heller direkt bra ut.

Sen har jag själv tagit ett glas vin hemma, samtidigt som jag haft en ammandes bebis, förvisso har bebisen sovit just då och inte behövt ammas förrens timmar efter men ändå....

MAMMAFIA sa...

Bartendern gjorde helt rätt, ingen diskussion!!

Petra sa...

Jag håller med dig ja,ser ju inte klokt ut att sitta där med vinglaset i handen o sedan amma på det,fy tusan.kram

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos