Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
fredag 20 november 2009

AMNING

Det stora ämnet då man fått barn - ska man amma eller inte?? Hur länge, eller kan jag amma?? Räcker mjölken till??
~~
- Jag helammade Amanda i över 6månader, började med smakportioner då hon var 4månader som sakta ökades på. Slutade inte amma förrän hon var 15månader ungefär.. Hade mjölk kvar men fanns inget intresse från hennes sida, samt kändes som om det räckte då.
~~
Har ungefär samma förhoppning den här gången. Jag älskar att amma, älskar närheten och det band man knyter med sitt barn. För att inte glömma det praktiska, - alltid maten med sig!! Säger inte att man inte knyter ett band med sitt barn om man inte ammar, men något speciellt är det.
~~
Alvin tog bröstet direkt efter förlossningen och har inte varit något problem sen dess. Amanda var det lite besvärligare med, behövde lite hjälp i början men sen åt hon som bara den ;-)
~~
Grejen med Alvin är den att han äter massor, - dagtid!! INTE på nätterna.. då sover han. Visst vaknar han då och då men bara för att böka lite och stånka. Inte ett dugg intresserad av bröstet. GAAAHHH... vilket leder till att jag får pumpa, pumpa och pumpa på nätterna!!
Igår gav jag honom sista gången vid 23 tiden, sen tog han inte bröstet förrän vid 08 imorse. :-o
~~
Visst, skönt med ett barn som sover men AJ som tusan vad ont jag har. Rädd för att få mjölkstockning.. tokfryser nu och tuttarna värker.. Ingen dans på rosor bara att bli Mamma.!!!

bloglovin

3 kommentarer:

Mrsfunky sa...

Visst är det härligt att amma. Jag kunde inte amma min första kille, fick bara problem, gick på penicillin, fick tillsut ge upp efter fyra veckor med sår och infektioner. Han åt ersättning efter det. Min andra grabb gick det hur lätt som helst med, sååå mysigt! Fick anv bröstnapp, men det funkade. Han sov dock sämre på nätterna, om det berodde på amningen el inte vet jag ej. Nackdelen med amningen var att inte kunna få ngn avlastning, men som sagt, jag älskade det!
Skönt att det funkar så bra och var glad över att han sover, även om du får pumpa.
Kram

Irené sa...

Hej tjejen!

Men om du pumpar på nätterna så kommer ju produktionen att fortsätta, försök stå ut så anpassar den sig efter Alvin, Jag hade alldeles för mycket mjölk i början med Lisa, men fick rådet att inte pumpa utan härda ut, men med alvedon i kroppen. Visst, fick lite stockning, men det rättade till sig snabbt! =) Det går snabbare än man tror!

Igår var sista gången jag ammade Lisa...

Kram på er!

kirunabruden.blogg.se sa...

hejsan. själv hade jag jätte mycket mjölk första månaden, men sedan slutade det bara komma, men första tiden hade jag oxå jätte ont i brösten och då fick jag ett tips att man skulle lägga en värme kudde på brösten så det hålls varma och mjuka men inte för varmt. du kan ju prova det om det funkar..

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos