Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
måndag 21 december 2009

KAN MAN KLÄ POJKAR I ROSA?

Jag är en sån mamma som inte klär min son
i rosa och köper dockor till honom..
Ingen anledning direkt utan det är bara så.
~~~
Amanda har ett otroligt rosa rum och en
massa dockor och prinsessor - helt klart jag
som är ansvarig för att hon är tokig i rosa!!!
Men tror inte att det bara beror på mig...
Hon är tjej och så är det bara ;-)
~~
Alvin kommer definitivt få ett blått
eller grönt rum kanske med bilar
eller tåg som inredning, och ja - för
att han är en pojke..!! Han kan välja
senare i livet om han gillar andra färger,
dockor m.m. Samma med Amanda!!!
~~
MEN har trotsat mig själv lite och köpt
dessa bull-kläder från Sobea som barnen
ska få i julklapp ;-)
Med bruna byxor och bib kanske det
inte är så tjejigt... :-o Men skeptisk..
Alvin kanske klär himla bra i rosa,
vem vet, hihi...
~~~
Hur resonerar ni i detta ämne??
Jag lär säkert få endel ilskna
kommentarer, men det är oxå
okej - så låt höra ;-)

bloglovin

12 kommentarer:

Helen sa...

Jag har rosa kläder till mina pojkar och tycker att det kan vara snyggt. Men det får inte bli tjejigt rosa utan det behöver vara rosa killkläder om jag ska tycka att det är okej. =) God Jul på er! Kram

KisseGirl sa...

Rosa är en färg, barn ska kläs i färger, skulle absolut inte vägra mina pojkar rosa och erkänner att jag klär dom i på tok för lite rosa eftersom vi ärver av systers pojkar som aldrig haft rosa... personligen tycker jag att du gör mig fel då du fostrar dina barn i stereotypiska roller men dina barn och ditt val inget jag tänker på skälla på dig för men själv skulle jag defenitivt som utbildad pedagog ALDRIG medvetet uppfosta mina pojkar till POJKAR, jag uppfostrar dom att bli fina medvetna barn i stället med dockor och rosa kläder bland alla bilar, traktorer och blåa kläder i massor ;)

Härligt att du iaf köpt ett första plagg till alvin i rosa,kanske blir det fler för rosa är ju en härlig färg även på pojkar!!!

Hoppas ni får en mysig jul!

kram

AnnapåGrönkulla sa...

Jag har en son som älskar rosa och allt som är tjejigt. Vet inte varför men han bara älskar det. Han har aldrig gillat bilar utan vill hellre pyssla och leka med dockor och sådant. Han har inte rosa i rummet men vi ger honom dockor och sådant som han vill ha, det är ju bara att acceptera även om en del har synpunkter på det.

nikita sa...

jag tror att det finns i generna att tjejer är tjejer och många tjejer dras till dockor medans pojkar dras till bilar, utan att man som förälder kanske uppmuntrar det..
sen finns det förstås undantag både bland pojkar å flickor.
jag tkr inte de är fel å klä pojkar i rosa eller tjejer i blått
men att tex klä pojkar i klänning där går gränsen.

Anna sa...

Själva färgen rosa kan jag klä mina pojkar i. Jag har snarare svårt för tryck med tex prinsessor eller annat mer "tjejigt", det skulle jag aldrig klä dem i. Jag gillar för den delen inte att klä mina pojkar i tröjor med bilar och tåg bara för att de är pojkar heller ;-) Föredrar i så fall ränder/prickar/rutor och andra mer grafiska eller unisex mönster.

Hella sa...

Min son är en mycket blå och grön son :)
Och det är nog jag som klär honom i det, även hans rum är mycket pojkit men han själv gillar väldigt mycke tjejsaker nu när han har blivit lite äldre, Han älskar sin rosa pjamas han fick av sin bonusfaster :) Även på min dotter blir det mycke rosa/lila men även där lite "pojkiga" kläder som grönt svart grått.
Jag tycker inte det spelar någon roll direkt! Man får klä sina barn hur man vill! Om man vill klä dom efter kön eller tvärt om :)
När de blir äldre så lär de ju välja själv iallafall.. :)

God jul :)

Anonym sa...

Självklart kan pojkar ha rosa kläder, likväl som de kan ha blåa. Jag har en liten dotter på snart 8 månader och hon har kläder i alla regnbågens färger och kommer få leka med såväl dockor som bilar. Blir lite trött på detta med så kallade tjej - och killfärger. När min tjej har något rosa på sig får jag ständig höra "nämen ååååå har hon roooosa på sig, så gulligt och prinsessigt". Jasså? Om hon istället har något blått på sig får hon inga kommentarer. Har hört mig för bland kompisar som har söner, de har aldrig fått kommentarer angående blåa kläder.Tycker en tjej ska få va tjej om hon vill utan att man ska få höra om detta. Men jag har inte för avsikt att stöpa henne i en prinsessform med tiaror, prinsessklänningar osv, såvida hon inte själv vill detta när hon blir lite äldre.
Alltså: det är uppenbart att mannen är normen fortfarande, jag vill uppfostra mig tjej till en flicka med skinn på näsan, som både vill leka med kill - och tjejsaker och som (helst) inte kommer bry sig om vilken färg det är på hennes kläder!
Tack för en bra blogg, det är kul att läsa om din/er vardag!

Therese sa...

Jag tycker faktiskt att rosa är lite flickigt *skäms ju nästan att skriva det*
Men Alfred äger inga rosa kläder, han har en rosa nappflaska och det räcker för oss. Det finns så mycket fina färger han passar bra i så just rosa är inget jag saknar i hans garderob ;)
Men han har någon docka han ärvt av kusinerna och den suger han glatt på! Men vill han ha rosa plagg när han börjar bli mera medveten så får han det såklart!

Anonym sa...

Rosa & Lila är fina färger som passar finfint både på tjejer och killar :)
Elin är ju en rosa & lila tjej som mest leker med bilar, tåg/järnväg även om det även blivit lite barbie nu :) påverkan från dagis.
Hon gillar Blixten i filmen Cars och hon är mer en "pojkflicka" än en flickflicka trots sitt rosa & lila rum och trots hon är en Prinsessa.
Jag tycker Du ska göra vad som känns bäst för Dig.
*kram* Åsa

Annah sa...

Den eviga frågan... jag har köpt en del kläder till sonen som innehållit rosa, men inte enbart rosa och det ska kännas att både en tjej och en kille kan ha det. Så inga små krusiduller, rosetter och sånt.
Men det är ju helt klart lättare att klä en tjej i typiska killkläder än tvärtom.

Anonym sa...

Jo jag skulle kunna klä min ev. son i rosa kläder, dock inte i volangkjolar och klänningar, men gärna rosa då som sagt! Älskar färgglada kläder, och tror inte att en ev son skulle ha så mycket marinblått och grått o sådant.... tycker det är trökigt! =)

Mina döttrar har inte överdrivet flickiga, rosa kläder heller för den delen...

Love and be proud sa...

Jag avskyr rosa och babyblå (som färger) så jag skulle aldrig utsätta mina barn för dessa färger
;) Min 7 åriga tjej o 6 månaders kille har haft exakt samma färger- rött, blått, brunt, jeans, vitt,grått, orange... Jag tycker att var o en gör som den vill men jag skulle inte uppmuntra mina barn in i könsroller redan nu- det kommer de att ha hela sitt vuxnaliv att ägna sig åt! ;) Strunt samma vad andra tycker, OM DU tycker om rosa/babyblå använd det..
Men jag köper gärna dockor till min son -förstår inte rädslan bakom det? Skulle han bli homo då? :) Det är faktiskt inte så hemskt om det skulle hända... :) :)

Ha en bra kväll!! Njut av livet!!!

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos