Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
söndag 27 december 2009

FÖRSTOPPAD

Usch.. och fy.. Amanda har varit hård i magen och förstoppad sen innan jul..
~~
Finns väl inget värre??? Hon sätter sig på toaletten, försöker bajsa, men ger upp då det gör ont och tar för lång tid och så är den onda cirkeln igång..!!!
~~
Nu har hon stora problem att lyckas bajsa.. oavsett om jag erbjuder henne en blöja att försöka bajsa i istället.. Lilla stumpan..
~~
Har varit och inhandlat lite katrinplommon nu, Proviva m.m. samt försökt få i henne ett pulver mot förstoppning (kommer inte ihåg vad det hette)... hon petade i sig lite katrinplommon & pulverdrickan, men absolut inte tillräckligt..
Köpte även med mig microlax men det är det sista jag vill ge, eller pulvret ville jag heller inte ge.. Vill undvika allt vad mediciner då det gäller magen och tarmarna..
~~
Har ni några bra tips på vad man kan
äta/dricka för att få igång magen/lös effekt??

bloglovin

17 kommentarer:

Maria sa...

Usch, hoppas magen blir bättre snart.
SV:Jag tror det, köpte den dagen innan julafton :)

Therese sa...

Ja, nu går det fort. Jag hoppas verkligen att den lilla vill titta ut snart. Börjar bli lite trött på att va gravid och ha ont.

Har ni haft en mysig jul? Det är ju så härligt att uppleva julen genom barnens ögon.

Linda.L sa...

Mogna päron är kanonbra!

Irené sa...

Prova ett ge henne en matsked rapsolja till maten, det smörjer tarmen bra. Det tipset fick vi till lisa när hon började äta riktigt mat. Hoppas det ger med sig! Plus massor av vätska. Vi ses på tisdag!

Milla sa...

När Saga har vart så har vi provat med katrinplommon och russin. Oftast funkar det, men en gång var vi tvungna att ta microlax då det var det enda som hjälpte.

Hoppas det ordnar till sej :)
Kramar

Nikita sa...

Laktulos?

Anonym sa...

Säger som nån annan sa, en tesked olja ihop med maten.
Också brukar bananer, på gränsen till övermogna, hjälpa till och ha en lösande effekt!
Hoppas det löser sig!

Linda sa...

Päron brukar funka hos oss när lillkillen varit förstoppad. Värt att testa.

Linda

Olelsi / Nettan sa...

Jag har en jätte bra bok om detta, ge mig någon timme så kan jag ge dig lite råd senare idag.
Men börja inte ge henne laktulos och skitmedel.
Prova päron (såg att någon tipsat redan om det).
Ge henne vatten att dricka...

Kram Olelsi / Nettan i Hälsingland.

Emelie, Elliotts mamma sa...

heej,
Trevligt o fått lite nya läsare =) vilken söt blogg du har o så gudomligt söta barn =) Elliott har med varit hård i magen jättelänge..ända sedan början av december. Ibland har han inte bajsat alls o när han väl gjort de så har de varit typ små harpluttar =( vi fick tips om att ge honom lactulos när vi var på bvc sist. Hoppas allt är bra med er. kramis

Irné sa...

Hej igen,
just rapsoljan ska vara bra, har hört talas om ett äldreboende som slutade helt med laktulosen och gav oljan istället. Kör en tesked till varje måltid nu tills det släpper. Det borde fungera =)

Kram igen

Anonym sa...

Hur dumt det än låter så kan pop corn hjälpa magen att komma igång och jobba, annars mycket vätska.
Elin var ofta förstoppad till hon slutade med blöja, vi fick ge lactolus, nu bajsar hon nästan dagligen på toa :) jag vet inte om blöjan kan ha någon stoppande effekt när bajset blir hårt, kanske tar det mot?
*kram* Åsa

Gunilla Strand-Jonsson sa...

Hej.
När mina barn hade kolik så tippsade min mormor om att man skulle koka 1 dl vatten och 1msk strösocker...Har även använt det på barna när dom varit trög..
Prova det är ju inget farligt..

Kick sa...

När Robert ätit mammas havregrynsgröt måste han alltid bajsa nästan direkt, det sätter fart på magen. Robban har inte så mycket problem med detta, men de gånger jag varit i den situationen har jag gett microlax, och det hjälper ju jättebra. Tycker inte du ska vara så rädd för att ge microlax. Tänk bara på att titta på strecket på tuben ;)
Lycka till! Kram Kick

Anita sa...

Hade samma problem med Josefin..hennes korvar skulle du inte velat se...omkrets som en kaffemugg...oftast kom det av sig själv faktiskt..men en mormor med ängelns tålamod som satte henne på pottan och själv ner på golvet och läste böcker för henne..vips var pottan full och då hade det kunnat gå en vecka sen sist.Jag hoppas på lika enkel problemlösning för dig för jag ville heller aldrig ge henne något.Annars är bitar av tvål bra..kan man passa på att föra upp när man ändå ska torka dom..det märker hon aldrig av.Lycka till!!

Mamma & Trollets Blogg... sa...

Proviva stoppar hellre än löser! Bara ett tips... ;)

Sara E sa...

Kiwi har funkat på barnen hos oss, även äppelmos =)

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos