Om mig

Namnnappen.se

Vill du gå på bloggevent?

Inova Design

Arkiv

Blog Archive

FÖLJ MIN BLOGG

MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin MUPPSAN - Mamma till Sessan Amanda och lillprinsen Alvin bloglovin
Använder Blogger.
fredag 25 maj 2012

NYHET - uTALES

uTales%20for%20iPad_2(with%20background)

uTales är en helsvensk idé som först lanserades i USA vid årsskiftet och nu alltså kommer hem till Sverige på riktigt. uTales stödjer välgörenhet och är en ganska annorlunda plattform för e-böcker av tre skäl:

1. Community-drivet: Dom har bilderböcker från både förlag (Opal förlag) och deras globala community av tusentals bokskapare från hela världen. Alla böckerna (de engelska och de svenska) kan läsas online och i vår iPad-app via köp eller prenumeration för ca. 35 sek/månad.

2. Utvecklat för barns lärande: De bygger på forskning kring barns lärande och hjärnans utveckling - och därför tycker dom det är viktigt att digitala böcker ej görs om till spel eller videos. De tycker också att den gemensamma läsupplevelsen mellan barn och förälder/lärare är oersättlig och därför ska iPaden helst inte användas som barnvakt när det gäller just böcker. Mer om hur dom ser på detta finns att läsa här.

3. Inspirerande och oväntade författare: De vill bjuda in oväntade bokskapare som har unika kunskaper eller viktiga budskap att dela med sig av. Det är därför vi bl.a. har med en böcker från forskare, lärare och välgörenhetsorganisationer som t.ex. Stockholms Stadsmissions bok om hemlöshet - den finns här. Deras vision är att uTales på sikt ska bli som kunskapskällan TED.com, fast för de allra minsta.

0 kommentarer:

Video

Bloggminglet 2012

Dreggellappar.se

Bonde of Sweden

Simskola i Sthlm/Malmö

Crocs

IoB-butiken

Nova Star

Videos